Keppihevosen hoito

Kivoga Keppihevoset on suunniteltu ja valmistettu kestämään aktiivista harrastuskäyttöä ja ne pitävät hellästä huolenpidosta. Pidä keppihevonen kuivana ja säilytä aina sisätilassa suojassa kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Kostuneeseen keppihevoseen saattaa muodostua hajuja ja hometta, auringonvalo haalistaa kankaiden ja lankojen värejä. Ulkotilassa säilytetty keppihevonen kiinnostaa mahdollisesti myös lintuja ja hiiriä pesätarpeiden toivossa.

Kun käsittelet keppihevosta arvostavasti ja hellästi, se säilyttää muotonsa ja laatunsa pitkään. Nosta keppihevosta mielellään aina kepistä. Vältä nostamista harjasta tai korvista, koska se saattaa heikentää ompeleita ja aiheuttaa esim. korvien irtoamisen. Keppihevosen muoto, täyttö, saumat ja kepin kiinnitys saattavat muuttua ja heiketä esim. retuuttamisen, puristelun, vääntämisen ja heittelyn johdosta. Keppihevoset pitävät hellästä hoidosta. Maalaukset ja harja saattavat kuitenkin haalistua ja kulua käytön sekä harjaamisen johdosta.

Jos huolella pidetty, mutta aktiivista elämää elänyt keppihevosesi kuitenkin kaipaa myöhemmin pientä huoltoa, niin harja, korvat, keppi ja täytteet ovat vaihdettavissa. Sinun ei tarvitse luopua kepparistasi, vaan voit huoltaa sen taas käyttökuntoon. Kerron mielelläni vinkkejä huoltamiseen tarvittaessa. 

Vauhdikkaita ratsastushetkiä!

Luo kotisivut ilmaiseksi!