Keppihevosen valinta


Ennen Kivoga Keppihevosen hankintaa sinun kannattaa tutustua tämän sivun lisäksi myynti-keppihevosiin ja kuvagalleriaan sekä Kivogaan somessa, saadaksesi hyvän käsityksen käsialastani tehdä keppihevosia. Tietoa tekemistäni keppihevosista löydät myös "keppihevoset" sivulta, jossa kerrotaan miten Kivoga Keppihevoset valmistetaan. 

Pohdi myös mihin käyttötarkoitukseen keppihevonen tulee. Estehypyt sujuvat mahdollisesti helpommin kevyemmällä ja pienemmällä keppihevosella, kouluratsastukseen käy isommat hepat. Ratsastajan pituus saattaa vaikuttaa myös valintaan. Keppihevosen ulkonäöllä on varmasti merkitystä sitä valittaessa, joten jos myynti-hevosista ei löydy sinulle sopivaa, voit harkita tilauskeppihevosen hankkimista. Minulle voi aina lähettää myös toiveita ja ideoita tuleviin myynti-keppihevosiin. Kannattaa seura myös Kivogan some-tilejä, siellä julkaisen aina kaikki myyntiin tulevat keppihevoset. Saattaa niistä näkyä päivityksiä jo ennen valmistumistakin. 

Keppihevosten kokotaulukko

Kuvissa keppihevoset verrattuna A4 arkkikokoon. Keppihevosen kokoon vaikuttaa kaavan malli ja muoto, kankaan materiaali sekä harja ja korvat, joten kuvat ovat suuntaa-antavia. Myynti-keppihevosten ilmoituksessa oleva koko vastaa noin kokotaulukon keppihevosen kokoa. Voit vertailla myös myyntihevosten painoa, jolloin löydät itsellesi sopivan kokoisen kepparin. Paino kasvaa koon kasvaessa. Keppihevoset painavat pääsääntöisesti 500g-900g. Varsat 250-350g. 

Koko S

Koko M

Koko L

Koko XL

Varsa

Mini

Varsat ja Minit ovat liian pieniä ratsastukseen, mutta toimivat koristeina vallan mainiosti. Varsat sopivat myös talliin asukkaaksi ja hoidettavaksi. Minit sopivat mm. työpöydälle ilahduttamaan keppari-faneja päivittäin.

Luo kotisivut ilmaiseksi!